Viden

Der er store gevinster ved at fremme cykling i virksomhederne. Her har vi samlet den vigtigste viden og nyeste forskningsresultater om effekterne på sundhed, trængsel og klima - heriblandt de økonomiske besparelser.

Sundhedsfordele

Der er mange fordele ved at cykle. Vi har samlet de vigtigste forskningsresultater og økonomiske beregninger om cykling og sundhed.

Læs om sundhedsfordelene ved cykling

Klima- og miljøfordele

Vores transportvaner udgør en stor del af den samlede CO2-udledning. Læs hvordan cyklen kan gøre en vigtig forskel i kampen for at reducere vores CO2-udledning.

Læs om klima- og miljøfordele her

Cykling modvirker trængsel

I 2030 risikerer bilister ved de fire største byer at bruge over dobbelt så lang tid på at sidde fast i trafikken sammenlignet med 2015. Det kan cykling lave om på.

Læs om hvordan cykling modvirker trængsel

Cykellogistik

Læs om hvordan cyklen kan tænkes ind i bylogistikken, samt hvilke mange fordele det bidrager med.

Læs mere

Skatteincitamenter og cykling

Data på tværs af Europæiske lande viser, at skatteincitamenter tilskynder medarbejdere til at cykle til arbejde.

Læs om skatteincitamenter fra flere lande

Den grønne cykelquiz

Kun få svarer rigtigt på alle seks! Ved du, hvilken rolle cyklen kan spille for at styrke den grønne omstilling, klima og miljø?

Tag quizzen og få svarene

267.000 færre sygedage med øget cykling

Hvis der på årsbasis blev cyklet blot 10 procent mere i Danmark end i dag, ville antallet af sygedage falde med 267.000, hvoraf 112.000 vil være arbejdsdage. Desuden vil der blive opnået en samfundsøkonomisk gevinst på 1.137 mio. kroner om året. Det viser en analyse, som konsulentvirksomheden Incentive har lavet for Dansk Industri.

Læs mere hos DI