Skatteincitamenter og cykling

Data på tværs af forskellige Europæiske lande viser, at skatteincitamenter tilskynder medarbejdere til at cykle til arbejde.

 • ECF har udviklet et interaktivt værktøj, der sammenligner skatteregler for forskellige transportformer fra forskellige lande – heriblandt Danmark.
 • Følgende spørgsmål bliver svaret i værktøjet: Hvor mange euro om året kan en gennemsnitlig pendler spare i skat ved at bruge en bestemt transportform til/fra arbejde?
 • Overordnet ses der en ubalance i hvordan skattemæssige incitamenter bliver fordelt på tværs af transportformer. Incitamenter til mere cykling udgør maximalt 15% sammenlignet med tilskuddet til firmabiler – og dette er ovenikøbet den mest positive case.
Det er tydeligt at modtagere af denne ordning stiger og at pendlercykelskatteincitamentet er en god måde at få opmuntret medarbejdere til at cykle til/fra arbejde.
 • I Belgien, Holland og Storbritannien har private virksomheder og offentlige organisationer ret til at betale deres ansatte en skattefri godtgørelse, hvis de benytter cyklen som transportmiddel i forbindelse med arbejdet.
 • Systemet fungerer på den måde at arbejdsgiveren modtager en skatterefusion for betaling af dette løntillæg.
 • De ovenstående lande har følgende ordninger:
  • I Belgien har arbejdsgiveren ret til at betale deres cyklende medarbejdere en skattefri godtgørelse på op til € 0,21 / km cyklet / dag (i alt op til 15 km / dag) på deres løn.
  • I Holland har arbejdsgiveren ret til at betale deres cyklende medarbejdere en skattefri godtgørelse på op til € 0.15/ km cyklet / dag på deres løn.
  • I Storbritannien har arbejdsgiveren ret til at betale deres cyklende medarbejdere en skattefri godtgørelse på op til £ 0.20/ km cyklet / dag på deres løn.

Læs også

Danske skatteregler i forbindelse med cyklen

Moving People og Gate 21 har udarbejdet en pjece, som giver et overblik over, hvilke beskatningsregler I skal have styr på for at fremme cykling på jeres arbejdsplads.

Læs mere

DR skifter taxa’en ud med cyklen

Før tog man en taxa. Nu kan medarbejderne hente en cykel i receptionen. Det er en investering, der betaler sig.

Læs mere

Hvorfor mere cykling?

Vidste du, at cykling er en gevinst for mange virksomheder, og at virksomheder ofte er en ideel platform for cykelfremme? Bliv klogere på potentialet i mere cykling.

Læs mere