Cykling lønner sig

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er sundt at cykle. Måske kan det alligevel overraske, hvor meget det faktisk betyder lige fra den enkeltes helbred til hele klodens helbred. Det er nemlig både sundt at cykle for sindet, for kroppen, for virksomheden og for samfundet.

Cykling spiller en central rolle for folkesundheden og kan modvirke den nuværende negative udvikling i fysisk inaktivitet og deraf afledte livsstilssygdomme. Selv med lav intensitet og korte distancer gør det faktisk en markant forskel. Men cykling er også effektivt i forhold til både stress og sygefravær, samfundsøkonomien og klimaudfordringerne. Der er derfor masser af gode grunde til at snuppe cyklen, i det mindste blot en gang i mellem. Din krop vil blive begejstret, og det vil alle andre også.

For den enkelte

De sundhedsmæssige effekter af cykling er mange og veldokumenterede. Det gælder jo bevægelse i det hele taget, men der er nogle særlige fordele ved netop cykling.

Læs mere

For virksomheden

Sundhed for den enkelte hænger uløseligt sammen med en virksomheds sundhed. For hvis medarbejdere mistrives, mangler energi og motivation, er ofte syge eller stressede, så går det ud over virksomheden som helhed.

Læs mere

For samfundet

Et samfund er aldrig sundere end sine borgere. Og især i et velfærdssamfund som vores i Danmark, er den fælles husholdningsøkonomi meget afhængig af den generelle sundhedstilstand.

Læs mere

Forskning og viden

Hvilke fordele er der ved at cykle? Det får du overblik over her. Vi har samlet den vigtigste forskning og viden om cykling og sundhed.

Læs mere