Viden

Der er store gevinster ved at fremme cykling i virksomhederne. Her har vi samlet den vigtigste viden og nyeste forskningsresultater om effekterne på sundhed, trængsel og klima - heriblandt de økonomiske besparelser.

Sundhedsfordele

Der er mange fordele ved at cykle. Vi har samlet de vigtigste forskningsresultater og økonomiske beregninger om cykling og sundhed.

Læs om sundhedsfordelene ved cykling

Klima- og miljøfordele

Vores transportvaner udgør en stor del af den samlede CO2-udledning. Læs hvordan cyklen kan gøre en vigtig forskel i kampen for at reducere vores CO2-udledning.

Læs om klima- og miljøfordele her

Cykling modvirker trængsel

I 2030 risikerer bilister ved de fire største byer at bruge over dobbelt så lang tid på at sidde fast i trafikken sammenlignet med 2015. Det kan cykling lave om på.

Læs om hvordan cykling modvirker trængsel

Cykellogistik

Læs om hvordan cyklen kan tænkes ind i bylogistikken, samt hvilke mange fordele det bidrager med.

Læs mere

Skatteincitamenter og cykling

Data på tværs af Europæiske lande viser, at skatteincitamenter tilskynder medarbejdere til at cykle til arbejde.

Læs om skatteincitamenter fra flere lande

Snyd hjernen og skab nye vaner

Hvis du tager nogle små skridt, kan det hjælpe med vaneændringer på lang sigt. Hvis du gør selve handlingen belønnende i sig selv, er der større sandsynlighed, for at du bliver ved med at udføre den.

Læs mere

Nemmere adgang for cyklister er godt for forretningen

Vælger butikker at øge fokus på cyklister og gåendes transport- og parkeringsmuligheder, kan der være en mærkbar økonomisk gevinst. Dette gælder for den enkelte virksomhed og deres fokus på kundeadgang, men ligeledes på et større samfundsplan.

Læs mere