Foto: Jonas Hedegaard, Cyklistforbundet

SE STREAMING FRA CYKELLOGISTIK-KONFERENCEN

Varelevering på cykel og cykellogistik

Se alle oplæggene og video fra den store konference om varelevering og cykellogistik.

Den 27. august satte Cykelvæksthuset sammen med Region Hovedstaden og Københavns Kommune fokus på varelevering på cykel. Det skete på en stor konference om cykellogistik på Københavns Rådhus, hvor politikere, brancheorganisationer, håndværkere og leverings- og distributionsvirksomheder deltog.

Konferencen satte blandt andet fokus på erhvervsvirksomheders forskellige erfaringer med at anvende cyklen til opgaveløsning og levering. De seks cases kom fra henholdsvis Chainge, Simple Feast, Egholm VVS, SOS Autohjælp, LOGIK & CO. og DHL. Vi hørte også om erfaringerne fra Depot.bike om at etablere en omlastningshub for distributionsvirksomheder i Prag.

Foruden de mere direkte erfaringer fra virksomheder, som aktivt anvender ladcyklen til hverdagens opgaver, gav stadsarkitekt Camilla Van Deurs en status på Københavns byudvikling, og fortalte om kommunens forsøg med at fredeliggøre dele af middelalderbyen, og hvilken rolle cykellogistik spiller i den udvikling. Endelig fortalte brancheorganisationerne DTL, Dansk Industri og Dansk Erhverv hvilke udfordringer og løsninger de ser som essentielle og nødvendige at tackle for, at cykellogistik kan opskaleres og udbredes og dermed aftage mange af de opgaver, som i dag bliver løst af varevogne.

Konferencens sluttede med et ’sparke dæk’-arrangement på Regnbuepladsen, hvor konferencedeltagere og forbipasserende kunne se og prøve de mange typer ladcykler, der i dag produceres. Mange af ladcyklerne kan specialbygges og tilpasses de konkrete behov, som virksomheden har.

Hent materialer fra konferencen

  • Se slides fra konferencen her

  • Se oplægsklip fra virksomhederne her

  • Se indslag fra TV2 Lorry om konferencen her

Se streaming af hele cykellogistik-konferencen i videoen herunder.

Se også

Cases

Det gør andre

Få inspiration fra virksomheder, der arbejder målrettet med at erstatte bilture med cykelture - enten via medarbejdernes transport til og fra arbejde eller ved at bruge fx ladcyklen som en del af opgaveløsningen.

Læs mere

Viden

Cykellogistik

Læs om hvordan cyklen kan tænkes ind i bylogistikken, samt hvilke mange fordele det bidrager med.

Læs mere