Cykellevering og elbiler er fremtidens levering i Oslo

I Norges hovedstad forventer leveringsfirmaet DB Schenker at reducere kuldioxidemissionerne med 80 procent i det centrale Oslo. De har desuden et overordnet mål om at reducere kuldioxidemissionerne med 100 procent i alle Norges storbyer.

Vi ville ikke vente på morgendagens teknologi. Vi ønskede at være et eksempel på en stor virksomhed i en stor by ved at vise, at det faktisk er muligt at distribuere varer uden udledning af kuldioxid. Hvis vi kan klare det – så kan mange andre også gøre detudtaler Lars Sveen, Head of Land Domestic, DB Schenker Norge.

DB Schenker har etableret en større city hub i Oslos centrum som både råder over elbiler og ladcykler til videre distribuering ud i byen. Hubben kaldes Ring 3 og muliggør en central levering med en radius på 7 km.

DB Schenkers nye ladcykler kan klare en belastning på op til 300 kilo ad gangen. De er et perfekt alternativ til leverancer i fx gågader, som ofte ikke tillader lastbiltrafik i bestemt tidsrum.

I 2019 blev Oslo udnævnt til Europas grønne hovedstad af Europa-Kommissionen og det har Ring 3 i den grad bidraget til. Lars Sveen er overbevist om, at dette kun er begyndelsen på en acceleration af omstillingen til et fossilfrit transportsystem.

Læs mere om Ring 3 i Oslo her

Se også

Cykelhubs for cykelbude

Ved at erstatte varetransport med diesel varebiler, har ladcyklerne ikke kun et potentiale til at reducere trafikkens klimaaftryk og partikeludledning, men også reducere trængsel og trafikulykker.

Læs mere

Hvorfor mere cykling?

Vidste du, at cykling er en gevinst for mange virksomheder, og at virksomheder ofte er en ideel platform for cykelfremme? Bliv klogere på potentialet i mere cykling.

Læs mere