En cykelhub centralt i Basel, er første step i at sikre miljøvenlige og effektive leverancer i fremtiden

I Schweiz’ tredje største by, Basel, er transport af varer til og fra byen steget. Den hurtige vækst i onlinesalg betyder, at der skal leveres flere og flere pakker til adresser i byen, og kommunerne frygter derfor en stigende biltrafik med trængsel til følge. Derfor opstod ideen om en cykellogistik-hub i Basel i håb om at sikre en fremtid med miljøvenlige og effektive leverancer i byens centrum.

Ideen med en cykellogistisk hub i Basel er udtænkt af leveringsfirmaet KurierZentrale. Projektet har til formål at få andre leverandører til at stoppe deres levering i bil de sidste centrale kilometer og i stedet omlaste pakkerne videre til den cykellogistiske hub, hvor KurierZentrale vil påtage sig den sidste last mile-levering på ladcykler.

KurierZentrales cykelogistiske hub fungerer også som en lagerplads for virksomheder, som ønsker at have deres produkter let tilgængelige for kunder i Basel. Dette muliggør nemlig fleksible og hurtige leveringer på ladcykel direkte fra hubben til virksomhedens kunder.

Læs mere om KurierZentrale her

Se også

Cykelhubs for cykelbude

Ved at erstatte varetransport med diesel varebiler, har ladcyklerne ikke kun et potentiale til at reducere trafikkens klimaaftryk og partikeludledning, men også reducere trængsel og trafikulykker.

Læs mere

Hvorfor mere cykling?

Vidste du, at cykling er en gevinst for mange virksomheder, og at virksomheder ofte er en ideel platform for cykelfremme? Bliv klogere på potentialet i mere cykling.

Læs mere